Възможно ли е наистина децата да карат по-леко коронавируса и да

...
Възможно ли е наистина децата да карат по-леко коронавируса и да
Коментари Харесай

Децата по-трудно се заразяват и предават коронавируса, сочи проучване

Възможно ли е в действителност децата да карат по-леко коронавируса и да предават по-рядко заболяването на други хора? С тези въпроси се заеха английски учени, оповестява Ройтерс.
Децата нормално са с по-леки признаци на COVID-19 от възрастните и балансирането на доказателствата демонстрира, че те са по-малко податливи на вируса и са по-малко заразни, се споделя в резултати от проучването. След съществено изследване консултативна група учени към английското държавно управление е стигнала до извода, че има доказателства, че децата прихващат болестта два пъти по-рядко от възрастните. Уточнява се, че тези резултати са предварителни и би трябвало още по-задълбочен разбор. Въпреки това все още се оповестява, че при децата и младежите под 20-годишна възраст има с 56% по-малка възможност да се заразят, в сравнение с тези над 20 години.
Като доказателство се привежда и изследване, съгласно което от общо 31 огнища, избухнали в фамилии, живеещи дружно във Англия, едвам при 3 може болестта е привнесена в общността от дете. Проучването идва на фона на диспути в доста страни дали да бъдат вдигнати ограничаващите ограничения поради пандемията и учебни заведения и детски градини още веднъж да бъдат отворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР